Hydrauliikan sivuvirtasuodatus

 1. Mikä on sivuvirtasuodatus: 

Sivuvirtasuodatuksessa ohjataan matalapainesuodattimelle pieni öljyvirtaus. 

Tarkoituksena on poistaa järjestelmästä myös hienojakoiset epäpuhtaudet sekä  mahdollinen vesi.  

Sivuvirtasuodatin yleensä täydentää järjestelmän muuta suodatusta.  


2. Miksi tarvitaan sivuvirtasuodatusta: 

Järjestelmän päävirtauksessa olevien suodatinten suodatustarkkuus voi olla niin alhainen, että järjestelmään kertyy hyvin hienojakoisia epäpuhtauksia, jotka nopeuttavat komponenttien kulumista ja voivat ajan mittaan aiheuttaa toimintahäiriöitä. 

Öljy myös vanhenee nopeammin jos siinä on epäpuhtauksia tai vettä. 


3. Millainen on sivuvirtasuodatin: 

Öljylle tarkoitettu sivuvirtasuodatin on yleensä varustettu selluloosapatruunalla ja suodatustarkkuus on 0,5 …... 6 μm. 

Suodatin voi olla pelkkä matalapainesuodatin syöttöpaineelle 6 ….. 8 bar, tai siinä voi olla myös virtauksen säätö- ja paineenrajoitusventtiili, jolloin syöttöpaine voi olla korkeampi. 

Sivuvirtasuodatinten epäpuhtauksien keräyskapasiteetti on yleensä suurempi kuin muiden suodatinten ja koska suodatinpanokset ovat suhteellisen edullisia, voidaan usein pienentää järjestelmän huoltokuluja.

Seuraavassa on esimerkkejä sivuvirtasuodattimista ja niiden kytkennästä. Varsinainen sivuvirtakytkentä, eli kytkentä pääpiirin paineeseen on suositeltava silloin kun pääpiirin paine on kohtuullisen alhainen. Jos pääpiirin paine on korkea, on parempi käyttää erillistä suodatuspiiriä, jolloin suodatuksesta aiheutuva energian kulutus ( => öljyn lämpeneminen) on pienempi.


hydrauliikan sivuvirtasuodatin



sivuvirtasuodatin ja asennustarvikkeet



hydrauliikan sivuvirtasuodattimen kytkentäkaavio





Me suunnittelemme ja toimitamme öljyn suodatusrakaisuja olipa kyseessä hydrauliikkajärjestelmä, kiertovoitelujärjestelmä tai muu öljyjärjestelmä. Jos olet kiinnostunut palveluistamme ota meihin mieluimmin yhteyttä jättämällä yhteydenottopyyntö tekstiviestillä puhelinnumeroon +358 (0)44 5993107 (myös WhatsApp käy), anna viestissä mielellään myös sähköpostiosoite. Viestin saatuamme otamme mahdollisimman pian yhteyttä.


Postiosoitteemme on:

PJ-Hydro Oy

Hakunilantie 86 B , 01260 Vantaa


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hydrauliikan venttiililohkot, suunnittelu ja valmistus

Power-to-Gas-prosessi

Tietoja meistä